Contact

Auteur

Freek Mayenburg is 73 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Van jongs af aan lag zijn interesse naast de natuurbeleving ook  bij de geschiedenis  van antieke tegels en Goudse kleipijpen alsmede het verzamelen er van. 
Tijdens de grote stadsvernieuwing in de stad Gouda in de jaren 80 van de vorige eeuw werden veel tegels en fragmenten van tegels gevonden. Daarbij ook veel tegels en fragmenten  die werden aangetroffen op de stortplaats van het 17e eeuwse Goudse bedrijf DE SWAEN.
Op deze website komt de rijke tegelhistorie van in Gouda en Nederland vervaardigde tegels  uitgebreid aan de orde. Ook aan de Goudse kleipijp wordt (beperkte) aandacht besteed.

Reactie plaatsen

Reacties

Judith Bosman
15 uur geleden

Goedemiddag

Ik woon in Limmen NH. Ik kreeg van mijn vader 4 tegeltjes die hij vervolgens weer van zijn vader had gehad en zijn vader van een klant.
Ik vraag mij af uit welke tijd ze zijn en wat voor type tegeltjes.
Kunt u mij helpen ?

Ik hoor graag,

warme groet Judith Bosman

Karin Laurens Beumer
3 dagen geleden

Hallo, ik ben de tegeltjes van zeemeermin in Rotterdam al eerder tegen gekomen maar heb nooit het verhaal erachter gevonden. Zou u die weten?

W Banninga
een maand geleden

Hallo, ik ben verzamelaar van brillen en daarbij horen ook de tegels met brilverkopers. Ik heb er al een aantal van maar altijd op zoek naar meer. Hebben jullie iets van een systeem dat ik geattendeerd kan worden wanneer jullie er een te koop hebben?
Mvg, Willem

M.R. Grolle
een maand geleden

LS
Op de pagina "Adam & Eva in het paradijs" staat een afbeelding van een rond bord uit 18e eeuw "Adam & Eva zondeval".
Wij bezitten een exact identiek exemplaar hiervan, maar hebben tot op heden niets kunnen vinden over herkomst, waarde etc.
Wie kan ons verder helpen?
MVG
Marcel

Jan van Waardhuizen
een maand geleden

Hoi Freek heb je nog interesse in een 50 tal Delfts Blauwen tegeltjes van goed tot minder goed (slecht) en een 8 tal kaas dozen gevuld met gebroken rest tegeltjes !!!? Ook nog restanten van witte (Goudse) pijpen kopjes en stelen !!! Vriendelijke Groeten Jan v W

caroline van den hoven
een maand geleden

goedemorgen, zijn deze tegels ook te koop en zo ja kunnen wij deze zien ?
Groet
Caroline en Jack

anton avontuur
2 maanden geleden

geachte-ik heb de mooie verzameling gezien-ook de dikke regina tegels gemaakt in 1960-1970-toen in die jaren heb bij regina ook een partij tegels gekocht-alles van voor 1970-een twintiig tal van die dikke tegels met figuren-ook nog tegels in delfts blauw-rood-en polygoon-allemaal gesigneerd door de schilder-15x15 en 10x10 ook een 100tal kleine schaaltjes 100%hp-allemaal schilderstukjes-is het nog wat voor verzameling of handel-vr.gr.van a.avontuur-

rene janssen
2 maanden geleden

graag reserveren tegek nr, K20-12 gr.rene

Jeroen
2 maanden geleden

Pr52-21 ruilen voor een monsterstuk en een versierde pijpenkop