Contact

Auteur

Freek Mayenburg is 73 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Van jongs af aan lag zijn interesse naast de natuurbeleving ook  bij de geschiedenis  van antieke tegels en Goudse kleipijpen alsmede het verzamelen er van. 
Tijdens de grote stadsvernieuwing in de stad Gouda in de jaren 80 van de vorige eeuw werden veel tegels en fragmenten van tegels gevonden. Daarbij ook veel tegels en fragmenten  die werden aangetroffen op de stortplaats van het 17e eeuwse Goudse bedrijf DE SWAEN.
Op deze website komt de rijke tegelhistorie van in Gouda en Nederland vervaardigde tegels  uitgebreid aan de orde. Ook aan de Goudse kleipijp wordt (beperkte) aandacht besteed.

Reactie plaatsen

Reacties

dijkman
11 dagen geleden

sorry, bij t kopi:eren, plakken, viel er een stuk tekst af.

ik heb hier een tegeltje, van 9x9 cm, een centimeter dik, waar ik graag commentaar van deskundige ogen over zou krijgen.
ik vond m in de kringloop en vond m gewoon leuk en gebruik m als onderzetter.
het is van rood aardewerk, wit geglazuurd, met blauwe blobs in de hoeken met driestip, waarbij de stippen rood zijn. lijkt totaal ongebruikt en daarom kan ik me niet voorstellen dattie oud is, al lijkt het dat wel.
heb een scan gemaakt maar kan dat hier niet opsturen, dus...

dijkman
11 dagen geleden

driestip, waarbij de stippen rood zijn. lijkt totaal ongebruikt en daarom kan ik me niet voorstellen dattie oud is, al lijkt het dat wel.
heb een scan gemaakt maar kan dat hier niet opsturen, dus...