Contact

Auteur

Freek Mayenburg is 72 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Van jongs af aan lag zijn interesse naast de natuurbeleving ook  bij de geschiedenis  van antieke tegels en Goudse kleipijpen alsmede het verzamelen er van. 
Tijdens de grote stadsvernieuwing in de stad Gouda in de jaren 80 van de vorige eeuw werden veel tegels en fragmenten van tegels gevonden. Daarbij ook veel tegels en fragmenten  die werden aangetroffen op de stortplaats van het 17e eeuwse Goudse bedrijf DE SWAEN.
Op deze website komt de rijke tegelhistorie van in Gouda en Nederland vervaardigde tegels  uitgebreid aan de orde. Ook aan de Goudse kleipijp wordt (beperkte) aandacht besteed.

Reactie plaatsen

Reacties

Erwin de Zwart
2 dagen geleden

Geachte heer,
Ik heb een vraagje. Recent heb ik een drietal antieke tegels gekocht, met de afbeeldingen van beroepen. Het zijn Spaanstalige, bijna kinderlijk getekende afbeeldingen (Zapatero, eceba en uva staat erop vermeld). Op het hele internet heb ik niets kunnen vinden wat erop lijkt. Terwijl ik juist zo benieuwd ben naar de datering en de geschiedenis van deze/dit soort tegels. Gelukkig kwam ik uw geweldige site tegen en ik vroeg mij dan ook af of u mij wellicht wat verder kunt helpen. Ik hoor heel graag van u.
Met vriendelijke groet,
Erwin de Zwart