Contact

Auteur

Freek Mayenburg is 73 jaar en opgegroeid in Haastrecht. Van jongs af aan lag zijn interesse naast de natuurbeleving ook  bij de geschiedenis  van antieke tegels en Goudse kleipijpen alsmede het verzamelen er van. 
Tijdens de grote stadsvernieuwing in de stad Gouda in de jaren 80 van de vorige eeuw werden veel tegels en fragmenten van tegels gevonden. Daarbij ook veel tegels en fragmenten  die werden aangetroffen op de stortplaats van het 17e eeuwse Goudse bedrijf DE SWAEN.
Op deze website komt de rijke tegelhistorie van in Gouda en Nederland vervaardigde tegels  uitgebreid aan de orde. Ook aan de Goudse kleipijp wordt (beperkte) aandacht besteed.

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroen
een dag geleden

Pr52-21 ruilen voor een monsterstuk en een versierde pijpenkop

Cunera Schaapveld
2 maanden geleden

Beste heer Mayenburg,

Ik heb de onderneming Tumulus uitvaartbegeleiding in Huissen (bij Arnhem) overgenomen. A.s. donderdag vier ik deze overname met de vorige eigenaren en vele genodigden in Huissen. Ter gelegenheid hiervan leek het mij leuk om de oud-eigenaren een cadeautje mee te geven. Omdat het bedrijf (met Rouwhuiskamer) gevestigd is in het pand dat vroeger een oude tabaksfabriek was, viel mijn oog op de tegels met een tabaksblad. Ik overweeg er een uit te kiezen.
-Wat zijn de prijzen van elk van deze tegels?
-Is de bestelde tegel per post te verzenden zodat ik deze uiterlijk donderdag ochtend ontvang? Of kan ik deze beter zelf komen ophalen (is dat dan in Gouda?)

Ik hoor graag van u!

met vriendelijke groet,

Cunera Schaapveld
06-11043273