Auteur en Contact

Freek Mayenburg is 77 jaar en opgegroeid in Haastrecht nabij Gouda. Van jongs af aan lag zijn interesse naast natuurbeleving ook  bij de geschiedenis  van antieke tegels en Goudse kleipijpen alsmede het verzamelen er van. 
Tijdens de grote stadsvernieuwing in de stad Gouda in de jaren 80 van de vorige eeuw werden veel tegels en fragmenten van tegels gevonden. Daarbij ook veel tegels en fragmenten  die werden aangetroffen op de stortplaats van het 17e eeuwse Goudse majolica- en tegelbedrijf DE SWAEN.
Op deze website komt de rijke tegelhistorie van in Gouda en Nederland vervaardigde tegels  uitgebreid aan de orde. Ook aan de geschiedenis van de Goudse kleipijp wordt (beperkte) aandacht besteed.

Reactie plaatsen

Reacties

J. Alleblas
9 uur geleden

Dag Freek,

Ik ben een artikel aan het schrijven over tegels met struisvogels met een hoefijzer in hun bek. Daar heb ik een foto bij nodig met een hoge resolutie (3 Mb). Heb jij misschien een foto met een dergelijke sterkte in jouw bestand. En zou ik die dan eventueel mogen gebruiken (met bronvermelding) Bijvoorbeeld Afbeelding OAS 46.

Alvast mijn dank,
Joop Alleblas

willem
2 maanden geleden

ik heb een vraag over een rand tegel met de hazewindhond ik kan u de foto steuren als u mij terug mailt hier lukt het niet in groeten willem